Thursday, November 25, 2010

Hey Guys Here I Come Again

Sudah berabad aku xupdate blog ni. This time it will be more personal than before. Aku mmg malas nak update blog ni. Bosan dgn fenomena skrg yg asyik2 dok tengok blogger yg syok sendiri dok kata blog dia hebat la..dok canang sana-sini blog dia ada tu la.. ni laa..

Ish, pendek kata bosan la. Dalam blog dok kata orang tu buruk la..kononnya diri dia mcm dewa lah tu!

OK! sudah dgn melepaskan geram seketika,now..aku nak update dgn apa yg aku lakukan dlm dekat 2tahun menyepi ni.

Sekarang aku tgh sambung degree aku kat UiTM Shah Alam. Amik broadcasting. Yeay! Dgn bangga nya aku nak ckp yg aku masuk degree penyiaran ni dgn sekali apply trus dapat oke course aku nak ni. X mcm sstgh org tu yg dah dpt course campak2 last2 dok merayu nak g masuk broadcasting ni. Semak!

Oke, dunia penyiaran ni seronok. Aku dapat belajar bnyk benda yg aku sgt2 minat. Dari guna2 kamera yg bapak mahal dan super berat tu hingga lah ke proses editing video yg boleh makan 2 hari xtidor. Xkesahlah..janji aku suka.

Dengan gadjet baru yang aku beli April lalu iaitu my macbook white, ia sangat,sangat,sangaaattt membantu aku dlm bidang ni. Xmacam laptop lama aku tu yang selaaaaaluu sgt hang. Aku dah xboleh nak kata apa dah perasaan aku time laptop tu hang masa in the middle of doing editing yg show 2jam tu. I just can't imagine. Argh!!!

Oke..lets reduce the talking and now tengok sendiri la apa yg aku buat lately ni yeh... ;) SMILE










Sunday, April 25, 2010

Tuesday, August 18, 2009

R.O.C.K itu B.A.T.U





p/s: bersatu untuk B.A.T.U dan mengetepikan isu personal seketika baru dikatakan professional...

GENERASI Y generasi ku...



thanks to the crew, we have a great visit there. You guys are so helpful. Looking forward to see you guys again soon...

Wednesday, August 5, 2009

trip to IBC



As a requirement for com363, we decided to do a research on the effectiveness of Generasi Y @ RTM1 towards youth development. As a youth, we would love to conduct a research which can give another youth benefit as well as what we gonna get from the research. We hope that the research will going well...

sebuah lagi perkahwinan yang diberkati..


semoga berkekalan hingga keakhir hayat...

Friday, July 10, 2009

no name

looking forward to know your name very soon...

Monday, July 6, 2009

the next gathering of us...


dedicated to nadiah, nurin, wiwi, paeh, kuwe & amer...

ignorance is bliss
























some people says ignorance is hard to take..
some people says is good for yourself...
somehow,
i don't really know
which path should i take
please God, guide me to success

Selamatkah Anda?

























walaupun di rumah Tuhan, setan tetap ada nak ganggu anak-anak Adam.
walaupun besar mana pasaraya tu tapi kalau takde cctv yang mencukupi tak guna juga...

ingat,
kalau nak ambik pengawal keselamatan untuk jaga kawasan premis anda,
pastikan mereka...
1. larat untuk berlari (untuk kejar perompak sekiranya perlu)
2. memiliki mata yang tidak rabun jauh (untuk memerhatikan pergerakan pincang si berniat jahat)
3. tangan tak pengkau (kalo nak baling objek ke arah penjahat boleh terus kena dan harap-harap penjahat tu pengsan, tak pon koma ke...mati pon takpe)
4. telinga yang peka, bukan pekak...
5. paham bahasa orang yang tengah cemas (so takde la orang tu separoh mati nak explain sementara si bedebah itu telah selamat lenggang kangkung balik rumah dengan hasil tangkapannya itu...)

INGAT!!!
malang tidak berbau.
kalau malang boleh dihidu, dah lama aku bela anjing untuk mengesan bau malang

Wednesday, July 1, 2009

X6DE5 dihatiku...





laugh n sorrow, you are there
never leave me alone
thank Ani...
you are always remembered.

Tuesday, June 30, 2009

visited





jauh perjalanan, luas pemandangan...

Terimakasih kawan-kawan!!!






terimakasih kerana ada sebagai kawan-kawan aku...

Friday, June 12, 2009

Tatihan ku di dunia "wedding photography"...






dengan kadar yang tak cekik darah, anda masih boleh mengabadikan setiap detik bermakna pada majlis terulung dalam sejarah hidup anda...

jangan bazir wang, masa dan tenaga kerana anda akan menemui penyelesaian kepada permasalahan anda itu...

MEGAYANA RESOURCES
menyediakan perkhidmatan seperti...
-jurugambar perkahwinan-
-tempahan pakaian pengantin wanita tradisional-
-sulaman manik-
-gubahan hantaran-

lain-lain perkhidmatan yang sedia ada ialah...
-tempahan jahitan pakaian wanita-
-tambah nilai prabayar-
-jualan kain pasang-

untuk maklumat lanjut bolehlah kunjungi kedai kami di alamat
Lot 613, Kg. Binjai,
Jln Bukit Marak,
16150 Kota Bharu,
Kelantan.

tel : 09-7652805
019-9925162
017-9516628